Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met ba­si­li­cum­crou­tons

It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch It's lunchtime. Vandaag op het menu: een zomerse salade met romaatjes en zelfgemaakte croutons. 2 personen
3 2

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Scheur de ciabattina in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de romaatjes aan de tak ernaast, bespray het brood en de tomaatjes met ⅓ van de basilicumolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep de croutons halverwege om.
  2. Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes. Verdeel de sla, olijven en kappertjes over een grote platte schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kip erover. Spray de rest van de basilicumolie erop en verdeel de geroosterde tomaatjes en basilicumcroutons erover.

bereidingstip:

Je kunt de croutons 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak buiten de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2017

Mediterrane salade met basilicumcroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met ba­si­li­cum­crou­tons

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 afbakciabattina

Scheur de ciabattina in stukken van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 250 g romatomaten
  • 4 sprays basilicumspray

Leg de romaatjes aan de tak ernaast, bespray het brood en de tomaatjes met de basilicumolie en bestrooi eventueel met zout.

4
4

Rooster 15 min. in het midden van de oven. Schep de croutons halverwege om.

5
5
  • 135 g gerookte scharrelkipfilet
  • 80 g jonge bladsla met rucola
  • 50 g Kalamata-olijven zonder pit
  • 1 el kappertjes

Snijd ondertussen de kip in dunne plakjes. Verdeel de sla, olijven en kappertjes over een grote platte schaal.

6
6
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de kip erover.

7
7
  • 8 sprays basilicumolie

Spray de rest van de basilicumolie erop en verdeel de geroosterde tomaatjes en basilicumcroutons erover.

bereidingstip:

Je kunt de croutons 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.