Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met ge­bak­ken hal­lou­mi

Halloumi is de ideale kaas om te bakken!

(8) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Halloumi is de ideale kaas om te bakken! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Doe de ui in een kom en schenk er heet water over. Laat staan tot gebruik. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes met de knoflook, Griekse kruiden en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook 3 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de dille grof. Doe de helft van de dille met de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de halloumi in 16 plakken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de halloumi in 2 porties 3 min. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Laat de ui goed uitlekken en schep met de bloemkool, de rest van de dille en de olijven door de aardappelblokjes.
  6. Meng de helft van de dressing erdoor en verdeel over een grote platte schaal. Verdeel de halloumi erover en serveer de rest van de dressing apart erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 920 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 59 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 1.760 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 26 2018

Mediterrane salade met gebakken halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne sa­la­de met ge­bak­ken hal­lou­mi

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien

Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Doe de ui in een kom en schenk er heet water over. Laat staan tot gebruik.

2
2
  • 4 el milde olijfolie
  • 800 g zoete aardappelblokjes
  • 3 el Griekse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelblokjes met de knoflook, Griekse kruiden en eventueel zout in ca. 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 400 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook 3 min. in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 15 g verse dille
  • 150 ml milde yoghurt
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de dille grof. Doe de helft van de dille met de yoghurt en de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 450 g halloumi kaas

Snijd de halloumi in 16 plakken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de halloumi in 2 porties 3 min. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 100 g Kalamata-olijven

Laat de ui goed uitlekken en schep met de bloemkool, de rest van de dille en de olijven door de aardappelblokjes.

8
8

Meng de helft van de dressing erdoor en verdeel over een grote platte schaal. Verdeel de halloumi erover en serveer de rest van de dressing apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.