Wraps met Griek­se lin­zen­sa­la­de

Laat je onderdompelen in het Zuid-Europese leven met deze heerlijke Griekse wraps.

(4) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Laat je onderdompelen in het Zuid-Europese leven met deze heerlijke Griekse wraps. 2 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verkruimel de feta met een vork en vermeng met de yoghurt tot een spread. Snijd de dille fijn en schep erdoor. Breng op smaak met peper. Snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Halveer de olijven in de lengte. Schep de linzen, ui, tomaat, paprika en olijven door elkaar. Meng de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de salade en fetaspread. Laat iedereen z’n eigen wrap maken.

combinatietip:

Wijntip: LINDEMANS SOUTH AFRICA CABERNET MERLOT

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Wraps met Griekse linzensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met Griek­se lin­zen­sa­la­de

1
1
  • 75 g feta
  • 50 ml Griekse yoghurt 10%

Verkruimel de feta met een vork en vermeng met de yoghurt tot een spread.

2
2
  • 3¾ g verse dille

Snijd de dille fijn en schep erdoor. Breng op smaak met peper.

3
3
  • ½ rode ui
  • ½ schaal tastytomtomaten
  • 1 rode puntpaprika

Snipper de ui. Snijd de tomaten en paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 50 g Kalamata-olijven zonder pit

Halveer de olijven in de lengte.

5
5
  • 205 g linzen in pot
  • 1 el Griekse extra vierge olijfolie

Schep de linzen, ui, tomaat, paprika en olijven door elkaar. Meng de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 tortillawraps

Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de salade en fetaspread. Laat iedereen z’n eigen wrap maken.

combinatietip:

Wijntip: LINDEMANS SOUTH AFRICA CABERNET MERLOT

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.