Griekse salade met yoghurtdressing
bewaar
bewaar

Griekse salade met yoghurtdressing

Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken.

25 min. bereiden
pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de knoflook fijn en meng met 5 el olie en de munt tot een marinade. Snijd de feta in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Leg in een diepe schaal en besprenkel met de marinade. Laat staan tot gebruik, maar schep af en toe voorzichtig om.

Snijd de uien in ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Besprenkel de ui, paprika en tomaten met de rest van de olie.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ui en paprika 4 min. Keer halverwege. Gril de tomaten 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken van een ½ cm breed. Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

Laat de feta uitlekken, maar vang de olie op. Meng de olie met de yoghurt en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.

Zet de kom met dressing op een platte schaal en verdeel de feta, ui, paprika, tomaten, komkommer, jalapeñopeper en olijven over de schaal.

serveertipServeer een salade ook eens in laagjes in een weckpot. Doe de dressing er apart bij.
bereidingstipJe kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de feta, groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse salade met yoghurtdressing

Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig