Griekse salade met yoghurtdressing
Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken.
12 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en meng met 5 el olie en de munt tot een marinade. Snijd de feta in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Leg in een diepe schaal en besprenkel met de marinade. Laat staan tot gebruik, maar schep af en toe voorzichtig om.
Snijd de uien in ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Besprenkel de ui, paprika en tomaten met de rest van de olie.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ui en paprika 4 min. Keer halverwege. Gril de tomaten 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken van een ½ cm breed. Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
Laat de feta uitlekken, maar vang de olie op. Meng de olie met de yoghurt en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
Zet de kom met dressing op een platte schaal en verdeel de feta, ui, paprika, tomaten, komkommer, jalapeñopeper en olijven over de schaal.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Griekse salade met yoghurtdressing
Je waant je even in Zuid-Europa met deze frisse explosie van smaken.
bijgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en meng met 5 el olie en de munt tot een marinade. Snijd de feta in de breedte in plakken van een ½ cm dik. Leg in een diepe schaal en besprenkel met de marinade. Laat staan tot gebruik, maar schep af en toe voorzichtig om.
Snijd de uien in ringen. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 2 cm breed. Besprenkel de ui, paprika en tomaten met de rest van de olie.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de ui en paprika 4 min. Keer halverwege. Gril de tomaten 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken van een ½ cm breed. Snijd de steelaanzet van de jalapeñopeper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.
Laat de feta uitlekken, maar vang de olie op. Meng de olie met de yoghurt en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
Zet de kom met dressing op een platte schaal en verdeel de feta, ui, paprika, tomaten, komkommer, jalapeñopeper en olijven over de schaal.
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
7 el Griekse olijfolie
2 tl gedroogde munt
200 g feta
2 rode uien
1 zak puntpaprikamix
250 g cherrytomaten aan de tak
1 komkommer
1 jalapeñopeper
100 ml Griekse yoghurt
1 el water
100 g Kalamata-olijven zonder pit
Dit heb je nodig
grillpan