bewaar
Pitabroodjes met halloumi
Pitabroodjes met halloumi
bewaar

Pitabroodjes met halloumi

Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.

30 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande hazelnoten

8

pitabroodjes

2

handperen

400 g

artisjokhart in blik

100 ml

yoghurt

4 el

mayonaise

½ teen

knoflook

10 g

verse dille

150 g

veldsla

225 g

halloumi kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

  • grillpan

Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.

2

Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

3

Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.

4

Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.