bewaar
Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki
Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki
bewaar

Pitabroodjes met gegrilde feta, peer en tzatziki

De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak.

15 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

speltpita's

2

zoete, sappige handperen

3 el

olijfolie citroen

150 g

feta

300 g

gesneden rodekool

150 g

peen julienne

35 g

veldsla

150 g

koelverse tzatziki

Dit heb je nodig

  • grillpan

De gegrilde peer geeft dit Griekse gerecht een heerlijke, karamelachtige smaak.

Aan de slag

1

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peren in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd elk kwart in 3 parten. Besprenkel de peer met 1 el olie.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de peer 3 min. Keer halverwege. Bewaar op een bord. Gril dan de feta 3 min. en keer halverwege.

3

Meng ondertussen de rodekool, peen julienne en veldsla met de rest van de olie, peper en eventueel zout tot salade.

4

Snijd de pitabroodjes open en schep er wat salade en tzatziki in. Verdeel de peer over de broodjes en verkruimel de feta erover. Serveer de rest van de salade en tzatziki erbij.

combinatietipLekker met in reepjes gesneden verse munt