Hal­lou­mi fries

Frietjes ván kaas!? Dat kun je echt wel het beste van 2 werelden noemen.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Frietjes ván kaas!? Dat kun je echt wel het beste van 2 werelden noemen. 8 stuks
3 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof. Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.
  2. Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen. Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover. Serveer de rest van de yoghurt erbij.
video

Hal­lou­mi fries

leuk & snel - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
November 2017

Halloumi fries

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­lou­mi fries

1
1
  • 150 g yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 5 g koriander

Meng de yoghurt met de mayonaise en breng op smaak met peper. Snijd de koriander grof.

2
2
  • 450 g halloumi
  • 50 g bloem
  • ½ el za'atar

Snijd de halloumi in plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in frites van ½ cm breed. Meng de za’atar met de bloem en rol de halloumi-frites erdoor.

3
3
  • 750 ml arachideolie

Verhit de olie in een ruime pan of wok tot 180 °C. Je weet dat de olie heet genoeg is als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te bruisen.

4
4

Frituur de halloumi-frites in delen in 1-2 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 2 el pompoenpitten

Verdeel de halloumi-frites over een schaal en verdeel een deel van de yoghurt en de koriander, granaatappelpitjes en pompoenpitten erover.

6
6

Serveer de rest van de yoghurt erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.