bewaar
No bake cheesecake met rood fruit
No bake cheesecake met rood fruit
bewaar

No bake cheesecake met rood fruit

No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

witte chocolade

100 g

spritsen roomboter

1

limoen

40 g

verse basilicum

400 g

MonChou

125 ml

verse slagroom

50 g

fijne kristalsuiker

250 g

verse aardbei

140 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (16 x 16 cm)

No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie.

Aan de slag

1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2

Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade. Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.

3

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien). Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar. Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.

4

Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.

5

Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.

tip

bewaartipJe kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.