No ba­ke chee­se­ca­ke met rood fruit

No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie.

  • gebak
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie. 8 personen
4 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (16 x 16 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade. Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien). Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar. Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
  4. Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.
  5. Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.

bewaartip:

Je kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

No bake cheesecake met rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No ba­ke chee­se­ca­ke met rood fruit

1
1

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g spritsen roomboter

Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

3
3

Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.

4
4
  • 1 limoen
  • 40 g basilicum

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum.

5
5
  • 400 g MonChou

Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien).

6
6
  • 125 ml slagroom
  • 50 g fijne kristalsuiker

Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar.

7
7

Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.

8
8

Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast.

9
9
  • 250 g aardbeien
  • 140 g frambozen

Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.

10
10

Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.

bewaartip:

Je kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.