bewaar
Schuimomelet met rood fruit en basilicum
Schuimomelet met rood fruit en basilicum
bewaar

Schuimomelet met rood fruit en basilicum

Een zoet ontbijtgerecht om je (paas)dag goed mee te beginnen. Ook als je gluten- of lactosevrij eet!

25 min. bereiden
15 min. oventijd
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

1

limoen

25 g

kristalsuiker

50 g

witte basterdsuiker

2 el

poedersuiker

180 g

verse aardbei

7½ g

verse basilicum

125 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • dichte ronde bakvorm of ovenschaal (Ø 18 cm, ingevet)

Een zoet ontbijtgerecht om je (paas)dag goed mee te beginnen. Ook als je gluten- of lactosevrij eet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en doe 3/4 van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom.

2

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.Voeg het rasp met de kristalsuiker toe aan de eidooiers. Klop met een mixer in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer schoon. Klop de eiwitten met de mixer stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

3

Bestrooi de bodem van de ingevette bakvorm of ovenschaal met de helft van de poedersuiker en verdeel het eimengsel er gelijkmatig over. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker en bak de schuimomelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en tot het ei gestold is.

4

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het fruit doormidden. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes, meng met de aardbeien en frambozen en verdeel over de omelet.