bewaar
Zoete schuimomelet met bosvruchten
Zoete schuimomelet met bosvruchten
bewaar

Zoete schuimomelet met bosvruchten

Voor deze omelet splits je de eieren en klop je de eiwitten eerst stijf. Daardoor krijg je een fluweelzachte, heel luchtige omelet.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries braam

4

middelgrote eieren

1

limoen

25 g

kristalsuiker

50 g

witte basterdsuiker

2 el

poedersuiker

150 g

blauwe bessen

8 g

verse munt

Voor deze omelet splits je de eieren en klop je de eiwitten eerst stijf. Daardoor krijg je een fluweelzachte, heel luchtige omelet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bramen in een bolzeef en laat uitlekken.

2

Splits de eieren en doe 3 eidooiers in een grote mengkom. De 4e eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom en houd apart.

3

Rasp de groene schil van de limoen, voeg met de suiker toe aan de eidooiers en klop in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

4

Haal de divider uit de bakvorm, deze wordt niet gebruikt. Bestrooi de bodem van de bakvorm met 1 el poedersuiker. Schep het eimengsel er gelijkmatig in. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker. Bak de omelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Verdeel de blauwe bessen en bramen over de omelet en garneer met de munt. Serveer direct.

tip

variatietipJe kunt de diepvriesbramen ook vervangen door verse bramen.

algemeenMaak met een restje van de munt verse muntthee: doe de blaadjes in een theemok en schenk er kokend water over.