bewaar
Blauwe bessenkoekjes
Blauwe bessenkoekjes
bewaar

Blauwe bessenkoekjes

20 min. bereiden
20 min. oventijd
5 min. wachten
233waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 g

ongezouten roomboter

200 g

witte chocolade

100 g

lichtbruine basterdsuiker

50 g

kristalsuiker

1

middelgroot ei

200 g

tarwebloem

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.

2

Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

bewaartipJe kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.