Blau­we bes­sen­koek­jes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(222) waardeer
hollands nagerecht 12 stuks
4 222

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ijsbolletjeslepel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor. Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.
  2. Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Blauwe bessenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blau­we bes­sen­koek­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 200 g witte chocolade
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 50 g kristalsuiker

Smelt de boter en hak de chocolade grof. Schenk de warme, maar niet te hete boter in een mengkom. Klop de basterdsuiker en suiker erdoor.

3
3
  • 1 middelgroot ei
  • 200 g tarwebloem
  • 150 g verse blauwe bessen

Voeg het ei toe en klop tot een luchtig beslag. Klop geleidelijk de bloem erdoor. Spatel de chocolade en bessen erdoor.

4
4

Schep met een ijsbolletjestang 12 gelijke bergjes op 8 cm afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat.

5
5

Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. lichtbruin. Laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Leg op een rooster en laat verder afkoelen.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.