bewaar
Boekweitgalette met zomerfruit
Boekweitgalette met zomerfruit
bewaar

Boekweitgalette met zomerfruit

Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
30 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

boekweitmeel

1 tl

kaneel

½ tl

zout

100 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

125 g

ongezouten roomboter

300 g

blanke marsepein

250 g

aardbeien

150 g

blauwe bessen

125 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche.

Aan de slag

1

Zeef het boekweitmeel boven een ruime kom en voeg de kaneel, het zout en de basterdsuiker toe. Maak een kuiltje in het midden en breek daar 1 ei in. Meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat een halfuur buiten de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de marsepein in dunne plakjes en bedek het deeg ermee, laat 4 cm van de rand vrij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg met de blauwe bessen en frambozen op de marsepein.

3

Klap de rand van het deeg met behulp van het bakpapier over het fruit. Splits het tweede ei. Bestrijk de randen met de eidooier, het eiwit wordt niet gebruikt. Bak de galette ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.