bewaar
Trifle met rood fruit
Trifle met rood fruit
bewaar

Trifle met rood fruit

Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk.

30 min. bereiden
248waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

diepvries rode bessen

125 g

diepvries blauwe bessen

125 g

diepvries braam

200 g

roombotercake

125 ml

verse slagroom

200 ml

vanillevla

100 ml

zoete witte wijn

3 el

poedersuiker

Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk.

Aan de slag

1

Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet. Ris de rode bessen met een vork voorzichtig van de takjes. Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes.

2

Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Schep de vanillevla luchtig door de slagroom. Bedek de bodem van schaaltjes of coupes met de cakeblokjes. Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

3

Haal de trifle 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi met poedersuiker.

tip

bereidingstipHeb je geen verse bramen, rode en blauwe bessen in huis? Je kunt voor dit recept ook fruit uit blik gebruiken - mits het vruchten op eigen sap zijn (niet op zware siroop, dus). Laat bovendien de vruchten eerst heel goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet, voordat je ze over de cake en de vanilleroom schept.

bereidingstipJe kunt de wijn ook vervangen door versgeperst sinaasappelsap of fruitdrank appel-peer of druif-citroen.