Zomertrifle met gemengd fruit

Advertentie
Ingrediënten
- 250 aardbeien
- ½ eetlepel citroensap
- 25 g poedersuiker
- ½ kleine galiameloen (in blokjes)
- 2 verse perziken (in schijfjes)
- 125 g bramen
- ½ roombotercake ((a 400 g), in blokjes)
- ¼ liter vanillevla
- 1 beker geklopte slagroom (500 ml)
Keukenspullen
- keukenmachine
- grote glazen schaal (inhoud 2 liter)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
2 aardbeien achterhouden voor garnering. In keukenmachine rest van aardbeien met citroensap en poedersuiker tot gladde saus pureren. In kom meloen, perzik en bramen voorzichtig door elkaar scheppen. Helft van cake over bodem van schaal verdelen en hierover helft van aardbeiensaus schenken. Helft van fruit erover verdelen. Hierover rest van cake, aardbeiensaus en fruit verdelen. In kom vanillevla en slagroom door elkaar spatelen en over fruit uitstrijken. Trifle minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich goed kan ontwikkelen. Achtergehouden aardbeien in vieren snijden. Trifle garneren met aardbeien.
Tip:
Trifle is een traditioneel Engels dessert. In de originele versie bestaat het gerecht uit cake, geweekt in sherry of witte wijn met custard, fruit of jam en slagroom. De ingrediënten worden in die volgorde in laagjes in een glazen schaal gelegd en gegarneerd met fruit of noten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 56 g
- vet 22 g