bewaar
Zomertrifle met gemengd fruit
Zomertrifle met gemengd fruit
bewaar

Zomertrifle met gemengd fruit

25 min. bereiden
1 uur wachten
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250

aardbeien

½ eetlepel

citroensap

25 g

poedersuiker

½ kleine

galiameloen

2

verse perziken

125 g

bramen

½

roombotercake

¼ liter

vanillevla

1 beker

geklopte slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • grote glazen schaal (inhoud 2 liter)

Aan de slag

2 aardbeien achterhouden voor garnering. In keukenmachine rest van aardbeien met citroensap en poedersuiker tot gladde saus pureren. In kom meloen, perzik en bramen voorzichtig door elkaar scheppen. Helft van cake over bodem van schaal verdelen en hierover helft van aardbeiensaus schenken. Helft van fruit erover verdelen. Hierover rest van cake, aardbeiensaus en fruit verdelen. In kom vanillevla en slagroom door elkaar spatelen en over fruit uitstrijken. Trifle minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich goed kan ontwikkelen. Achtergehouden aardbeien in vieren snijden. Trifle garneren met aardbeien.

algemeenTrifle is een traditioneel Engels dessert. In de originele versie bestaat het gerecht uit cake, geweekt in sherry of witte wijn met custard, fruit of jam en slagroom. De ingrediënten worden in die volgorde in laagjes in een glazen schaal gelegd en gegarneerd met fruit of noten.