Omelet sibérienne
Prachtige ijstaart met Italiaans schuim, aardbeien en blauwe bessen. Die kun je met trots serveren.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 liter chocoladeroomijs
- 1 liter vanilleroomijs
- 300 g kristalsuiker
- 75 ml kraanwater
- 5 middelgrote eieren
- 50 g poedersuiker
- 250 g verse aardbeien
- 125 g verse blauwe bessen
Keukenspullen
- ovenvaste schaal
- suikerthermometer
Advertentie
Bereiden
- Stort het chocolade- en vanilleroomijs op een snijplank en snijd beide met een warm mes in de lengte in 3 gelijke repen. Leg 2 repen vanille-ijs op een mooie ovenvaste schaal met in het midden een reep chocolade-ijs. Druk stevig tegen elkaar aan. Leg hierop 2 repen chocolade-ijs met in het midden een reep vanille-ijs. Zet het ijs terug in de vriezer.
- Breng in een steelpan de suiker en het water aan de kook. Roer niet, maar wacht tot de suiker oplost tot een heldere siroop. Kook de siroop op middelhoog vuur tot 120 °C. Dit meet je met een (suiker)thermometer.
- Splits ondertussen de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Mix in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het schuim pieken vormt.
- Giet al mixend de hete siroop in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf nog 5 min. mixen tot het schuim is afgekoeld. Bewaar in de koelkast tot serveren. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Besmeer de ijstaart rondom met een laag eiwitschuim. Doe de rest in de spuitzak. Versier de taart met banen en toefjes schuim. Zet de taart ca. 2 min. onder de ovengrill zodat het schuim aan de bovenkant lichtbruin kleurt. Blijf erbij om verbranden te voorkomen. Garneer de taart met de aardbeien en blauwe bessen en serveer direct.
bewaartip:
Je kunt het Italiaanse schuim 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Eieren splitsen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 83 g
-
vet 20 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 120 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Omelet sibérienne
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Omelet sibérienne
- 1 liter chocoladeroomijs
- 1 liter vanilleroomijs
Stort het chocolade- en vanilleroomijs op een snijplank en snijd beide met een warm mes in de lengte in 3 gelijke repen.
Leg 2 repen vanille-ijs op een mooie ovenvaste schaal met in het midden een reep chocolade-ijs. Druk stevig tegen elkaar aan.
Leg hierop 2 repen chocolade-ijs met in het midden een reep vanille-ijs. Zet het ijs terug in de vriezer.
- 300 g kristalsuiker
- 75 ml kraanwater
Breng in een steelpan de suiker en het water aan de kook. Roer niet, maar wacht tot de suiker oplost tot een heldere siroop.
Kook de siroop op middelhoog vuur tot 120 °C. Dit meet je met een (suiker)thermometer.
- 5 middelgrote eieren
- 50 g poedersuiker
Voeg de poedersuiker toe en klop tot het schuim pieken vormt.
Giet al mixend de hete siroop in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf nog 5 min. mixen tot het schuim is afgekoeld. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Dit type eiwitschuim wordt Italiaans schuim genoemd.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Besmeer de ijstaart rondom met een laag eiwitschuim. Doe de rest in de spuitzak. Versier de taart met banen en toefjes schuim.
Zet de taart ca. 2 min. onder de ovengrill zodat het schuim aan de bovenkant lichtbruin kleurt. Blijf erbij om verbranden te voorkomen.
- 250 g verse aardbeien
- 125 g verse blauwe bessen
Garneer de taart met de aardbeien en blauwe bessen en serveer direct.
bewaartip:
Je kunt het Italiaanse schuim 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.