Gegrilde perzik met gezouten karamel

Het secret ingredient van dit vrolijke toetje? Bitterkoekjes!

400 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een steelpan de suiker met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 min. karamelliseren tot goudbruin. Roer niet! Voeg vervolgens voorzichtig de slagroom toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel. Kijk uit voor hete spetters. Voeg de boter toe en roer door tot je een gladde saus hebt. Haal van het vuur, voeg het zeezout toe en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.

  2. Verkruimel de bitterkoekjes tot grove kruimels. Verhit de grillpan zonder boter of olie en rooster de bitterkoekjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Was ondertussen de perziken, halveer en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met de agavesiroop. Veeg de grillpan schoon en gril de perzikhelften ca. 3 min. op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 min.

  4. Leg de perziken met de snijkant naar boven. Leg de vanillekwark ernaast. Schenk de gezouten karamel over de perziken en de kwark. Bestrooi met de bitterkoekjes.

Gegrilde perzik met gezouten karamel

Het secret ingredient van dit vrolijke toetje? Bitterkoekjes!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig