Ge­gril­de per­zik met ge­zou­ten ka­ra­mel

Het secret ingredient van dit vrolijke toetje? Bitterkoekjes!

(1) waardeer
nagerecht Het secret ingredient van dit vrolijke toetje? Bitterkoekjes! 4 personen
3 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een steelpan de suiker met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 min. karamelliseren tot goudbruin. Roer niet! Voeg vervolgens voorzichtig de slagroom toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel. Kijk uit voor hete spetters. Voeg de boter toe en roer door tot je een gladde saus hebt. Haal van het vuur, voeg het zeezout toe en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Verkruimel de bitterkoekjes tot grove kruimels. Verhit de grillpan zonder boter of olie en rooster de bitterkoekjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  3. Was ondertussen de perziken, halveer en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met de agavesiroop. Veeg de grillpan schoon en gril de perzikhelften ca. 3 min. op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 min.
  4. Leg de perziken met de snijkant naar boven. Leg de vanillekwark ernaast. Schenk de gezouten karamel over de perziken en de kwark. Bestrooi met de bitterkoekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 44 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde perzik met gezouten karamel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de per­zik met ge­zou­ten ka­ra­mel

1
1
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 el water

Breng in een steelpan de suiker met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 min. karamelliseren tot goudbruin. Roer niet!

2
2
  • 100 ml verse slagroom

Voeg vervolgens voorzichtig de slagroom toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel. Kijk uit voor hete spetters.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter
  • ¼ tl zeezout

Voeg de boter toe en roer door tot je een gladde saus hebt. Haal van het vuur, voeg het zeezout toe en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.

4
4
  • 5 bitterkoekjes

Verkruimel de bitterkoekjes tot grove kruimels.

5
5

Verhit de grillpan zonder boter of olie en rooster de bitterkoekjes op middelhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 2 verse perziken
  • 2 el agavesiroop

Was ondertussen de perziken, halveer en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met de agavesiroop.

7
7

Veeg de grillpan schoon en gril de perzikhelften ca. 3 min. op de snijkant tot er mooie grillstrepen ontstaan. Draai en gril nog 1 min.

8
8
  • 150 ml Kvarg vanille kwark

Leg de perziken met de snijkant naar boven. Leg de vanillekwark ernaast.

9
9

Schenk de gezouten karamel over de perziken en de kwark. Bestrooi met de bitterkoekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.