Ve­gan gries­meel­pud­ding met per­zik & ka­ra­mel­saus

Vegan karamel? JA! Heerlijk op dit vegan dessert.

(0) waardeer
nagerecht Vegan karamel? JA! Heerlijk op dit vegan dessert. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 ramequins of puddingvormpjes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de ramequins of puddingvormpjes in met wat kokosolie. Breng de amandeldrink met het vanille-extract, ⅓ van de suiker en het griesmeel in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook. Laat 10 min. al roerend met een garde pruttelen tot een stevige pap zonder klontjes.
  2. Verdeel het mengsel over de ramequins, laat 15 min. afkoelen en daarna 2 uur opstijven in de koelkast.
  3. Breng ondertussen de rest van de suiker met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 min. karamelliseren tot goudbruin. Roer niet! Voeg vervolgens voorzichtig de soja keuken toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel. Kijk uit voor hete spetters. Voeg de kokosolie toe en roer door tot je een goudbruine saus hebt. Haal van het vuur en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd de vruchten in dunne partjes.
  5. Haal de griesmeelpuddinkjes uit de koelkast. Maak de puddinkjes rondom los met een mesje. Zet een bord op de ramequin en draai het om zodat de pudding op het bord komt te liggen.
  6. Verdeel de partjes perzik over de pudding, schenk de karamel erover en bestrooi met amandelschaafsel.

bewaartip:

Karamelsaus over? Deze is ca. 1 week houdbaar in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 59 g
    waarvan suikers 42 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Vegan griesmeelpudding met perzik & karamelsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan gries­meel­pud­ding met per­zik & ka­ra­mel­saus

1
1

Vet de ramequins of puddingvormpjes in met wat kokosolie.

2
2
  • 750 ml amandeldrink naturel
  • 2 tl vanille-extract
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 80 g griesmeel

Breng de amandeldrink met het vanille-extract, de suiker en het griesmeel in een pannetje op middelhoog vuur aan de kook.

3
3

Laat 10 min. al roerend met een garde pruttelen tot een stevige pap zonder klontjes.

4
4

Verdeel het mengsel over de ramequins, laat 15 min. afkoelen en daarna 2 uur opstijven in de koelkast.

5
5
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 el water

Breng ondertussen de rest van de suiker met het water op laag vuur aan de kook en laat ca. 5 min. karamelliseren tot goudbruin. Roer niet!

6
6
  • 100 ml soja keuken

Voeg vervolgens voorzichtig de soja keuken toe en roer met een houten lepel tot een gladde karamel. Kijk uit voor hete spetters.

7
7
  • 2 el kokosolie

Voeg de kokosolie toe en roer door tot je een goudbruine saus hebt. Haal van het vuur en laat 1 uur afkoelen op kamertemperatuur.

8
8
  • 4 el amandelschaafsel

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur uit.

9
9
  • 2 verse perziken

Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en snijd de vruchten in dunne partjes.

10
10

Haal de griesmeelpuddinkjes uit de koelkast. Maak de puddinkjes rondom los met een mesje.

11
11

Zet een bord op de ramequin en draai het om zodat de pudding op het bord komt te liggen.

12
12

Verdeel de partjes perzik over de pudding, schenk de karamel erover en bestrooi met amandelschaafsel.

bewaartip:

Karamelsaus over? Deze is ca. 1 week houdbaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.