bewaar
Vegan cheesecake
Vegan cheesecake
bewaar

Vegan cheesecake

Van deze vegan cheesecake met kokosmelk, vegan roomkaas, passievrucht en mango loopt het water je in de mond.

3 uur 20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

10 porties

75 g

kokosolie

200 g

volkoren digestive biscuits

200 g

Violife creamy original

200 g

kokosmelk

175 g

witte basterdsuiker

½ tl

zout

1 el

maizena

2 tl

vanille-extract

150 g

diepvries mangostukjes

150 g

diepvries passievruchtblokjes

2

limoenen

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 18 cm, ingevet)

  • bakpapier

  • deegroller

  • keukenmachine

  • handmixer

  • Staafmixer

  • vershoudfolie

Van deze vegan cheesecake met kokosmelk, vegan roomkaas, passievrucht en mango loopt het water je in de mond.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

2

Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de kokosolie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan.

3

Klop de veganistische roomkaas in ca. 1 min. los met een handmixer. Voeg de kokosmelk, 100 g basterdsuiker en het zout toe en mix nog 1 min. Zeef de maizena boven de kom en voeg het vanille-extract toe. Klop door tot het goed is gemengd. Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in 45 min. in het midden van de oven gaar.

4

Doe ondertussen de mango- en passievruchtblokjes met de rest van de basterdsuiker in een steelpan. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Voeg het limoensap toe aan het fruit. Breng het fruit aan de kook en laat 20 min. koken op laag vuur.

5

Pureer het fruit glad met een staafmixer. Roer het limoenrasp erdoor, doe over in een kom, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

6

Haal ondertussen de taart uit de oven en laat 15 min. op kamertemperatuur afkoelen. Zet de taart dan minimaal 2 uur in de koelkast.

7

Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een bord. Bestrijk de bovenkant met het mango-passievruchtmengsel en laat het iets van de randen druipen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan cheesecake

Van deze vegan cheesecake met kokosmelk, vegan roomkaas, passievrucht en mango loopt het water je in de mond.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig