Ra­bar­ber ko­ken (voor ra­bar­ber­com­po­te)

De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber.

(5) waardeer
bijgerecht De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.
  2. Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Laat afkoelen.

bereidingstip:

Wil je de rabarber compote frisser maken? Breng het op smaak met wat citroensap.

variatietip:

Je kunt de vanille in de compote ook vervangen door steranijs, venkelzaad of kaneel.

serveertip:

Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 15 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
April 2020

Rabarber koken (voor rabarbercompote)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­bar­ber ko­ken (voor ra­bar­ber­com­po­te)

1
1
  • 500 g rabarber

Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm.

2
2
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.

3
3
  • 3 el water
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker

Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar.

5
5
  • ½ citroen

Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Laat afkoelen.

bereidingstip:

Wil je de rabarber compote frisser maken? Breng het op smaak met wat citroensap.

variatietip:

Je kunt de vanille in de compote ook vervangen door steranijs, venkelzaad of kaneel.

serveertip:

Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.