bewaar
Rabarber koken (voor rabarbercompote)
Rabarber koken (voor rabarbercompote)
bewaar

Rabarber koken (voor rabarbercompote)

De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber.

15 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rabarber

1

vanillestokje

3 el

water

50 g

lichtbruine basterdsuiker

½

citroen

De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber.

Aan de slag

1

Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.

2

Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Laat afkoelen.

variatietipJe kunt de vanille in de compote ook vervangen door steranijs, venkelzaad of kaneel.

serveertipLekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

bereidingstipWil je de rabarber compote frisser maken? Breng het op smaak met wat citroensap.