Lente-laagjessalade

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g peultjes
- 1 krop lollo rosso (sla)
- 1 kropje little gem (sla)
- 1 zak rucolasla (75 g)
- 1 snackkomkommer (of 1/2 komkommer in plakjes)
- ½ bakje alfalfa (a 75 g)
- ½ bosje radijsjes (in plakjes)
- ½ flesje knoflookdressing (a 300 ml)
- ½ zak bruschetta tradizionale (a 175 g)
Keukenspullen
- hoge schaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Peultjes schoonmaken en in pan met ruim kokend water en zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Bladeren van lollo rosso en little gem wassen en droogdeppen of in slacentrifuge droogslingeren. Lollo rosso-bladeren in stukken scheuren. In slaschaal laagjes maken van de verschillende sla- en groentesoorten, elk laagje besprenkelen met wat dressing. Bruschetta erover verdelen. Lekker bij geroosterd vlees, kip of vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 18 g
- vet 7 g