Ge­gril­de gem­sla met ei­vi­nai­gret­te

(9) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren grof.
  2. Roer intussen in een ruime kom de sjalot en azijn door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat dit 5 min. staan. Roer 3 el olie en de peterselie door de azijn. Snijd de radijs met een scherp mesje in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Verhit intussen de grillpan. Snijd de slakropjes van boven naar beneden door. Besprenkel de slahelften met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kropjes sla in 3 min. per kant tot ze lichtbruin en warm zijn.
  4. Schep de slakropjes door de dressing. Verdeel ze met de dressing over 4 borden, strooi het ei en de radijsplakjes erover en serveer direct.

Tip:

Kleine kropjes gemsla zijn zo stevig dat ze ook gegrild kunnen worden. De basis voor een lekker vegetarisch voorgerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.