bewaar
Gegrilde gemsla met eivinaigrette
Gegrilde gemsla met eivinaigrette
bewaar

Gegrilde gemsla met eivinaigrette

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

1

sjalot

1 el

wittewijnazijn

4 el

olijfolie extra vierge

3 el

verse peterselie

8

radijsjes

2 kropjes

little gem

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak de eieren grof.

2

Roer intussen in een ruime kom de sjalot en azijn door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe en laat dit 5 min. staan. Roer 3 el olie en de peterselie door de azijn. Snijd de radijs met een scherp mesje in zo dun mogelijke plakjes.

3

Verhit intussen de grillpan. Snijd de slakropjes van boven naar beneden door. Besprenkel de slahelften met 1 el olie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kropjes sla in 3 min. per kant tot ze lichtbruin en warm zijn.

4

Schep de slakropjes door de dressing. Verdeel ze met de dressing over 4 borden, strooi het ei en de radijsplakjes erover en serveer direct.

algemeenKleine kropjes gemsla zijn zo stevig dat ze ook gegrild kunnen worden. De basis voor een lekker vegetarisch voorgerecht.