Ingrediënten
4 personen
2 el
pijnboompitten
2
handsinaasappels
2 kropjes
little gem
3 el
zongerijpte Taggia olijven
1 bakje
basilicum
2
ansjovisfilets
4 el
olijfolie extra vierge
1 el
wittewijnazijn
½ teen
knoflook
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Haal de slablaadjes los en meng ze in een schaal met de sinaasappel, olijven en het basilicum.
Snijd de ansjovis fijn en meng met de olie, azijn en knoflook. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Salade met sinaasappel en ansjovis

bijgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Haal de slablaadjes los en meng ze in een schaal met de sinaasappel, olijven en het basilicum.
Snijd de ansjovis fijn en meng met de olie, azijn en knoflook. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.
algemeen:Schep de rest van de ansjovis om met gebakken krieltjes en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 el pijnboompitten
2 handsinaasappels
2 kropjes little gem
3 el zongerijpte Taggia olijven
1 bakje basilicum
2 ansjovisfilets
4 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
½ teen knoflook