bewaar
Salade met sinaasappel en ansjovis
Salade met sinaasappel en ansjovis
bewaar

Salade met sinaasappel en ansjovis

15 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

pijnboompitten

2

handsinaasappels

2 kropjes

little gem

3 el

zongerijpte Taggia olijven

1 bakje

basilicum

2

ansjovisfilets

4 el

olijfolie extra vierge

1 el

wittewijnazijn

½ teen

knoflook

Aan de slag

1

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Haal de slablaadjes los en meng ze in een schaal met de sinaasappel, olijven en het basilicum.

3

Snijd de ansjovis fijn en meng met de olie, azijn en knoflook. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten.

algemeenSchep de rest van de ansjovis om met gebakken krieltjes en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.