bewaar
Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel
Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel
bewaar

Zalm 'mi-cuit' met sinaasappel

20 min. bereiden
2 uur wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 x 100 g

Schotse zalmfilet

2 el

verse rozemarijn

6 el

olijfolie extra vierge

2

handsinaasappels

4 el

taggia olijven

3 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • platte ovenschaal

Aan de slag

1

Zet de ovengrill aan. Dep de zalm droog met keukenpapier. Halveer en snijd de helften in dunne plakken.

2

Snijd de rozemarijn fijn en meng met de olie. Verdeel de helft van de olie over de schaal. Leg de zalm er dakpansgewijs op en bestrooi met peper en zout.

3

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat u het vruchtvlees er gemakkelijk met uw mes tussenuit kunt wippen. Knijp het sap uit de achtergebleven vliesjes en vang op.

4

Zet de schaal 2 min. onder de grill. De zalm wordt zo lauwwarm en halfgaar (mi-cuit).Verdeel er de sinaasappelpartjes, olijven, kappertjes, het sap en de rest van de rozemarijnolie over.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.