bewaar
Sla met sinaasappeldressing
Sla met sinaasappeldressing
bewaar

Sla met sinaasappeldressing

20 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

handsinaasappels

2 tl

mosterd

3 el

olijfolie extra vierge

2 kropjes

little gem

3 el

kappertjes

1

rode ui

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het rasp, het sap, de mosterd en olie tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd met een scherp mes de oranje en witte schil van de tweede sinaasappel. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.

2

Snijd elk kropje sla in 4 parten, was ze en dep ze droog. Verdeel over de borden. Voeg de dressing, sinaasappelpartjes, kappertjes, ui en peterselie toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij de spaghettini met tomaat en de garnalen met salsa (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

algemeenKappertjes zijn ook lekker op een sandwich met ham en wat mayonaise

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.