Snel­le frit­ta­ta

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

(162) waardeer
hoofdgerecht Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata! 4 personen
3 162

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.
  2. Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.
  3. Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 14 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Snelle frittata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le frit­ta­ta

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g fijne Italiaanse roerbakgroente

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 8 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g ricotta
  • 1 tl zout

Klop de eieren los met de melk, de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten.

3
3

Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.

4
4

Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden.

5
5

Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.

6
6
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 2 el sladressing balsamico
  • 150 g ricotta

Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade.

7
7

Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.