bewaar
Snelle frittata
Snelle frittata
bewaar

Snelle frittata

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

10 min. bereiden
10 min. wachten
174waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

800 g

fijne Italiaanse roerbakgroente

8

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

250 g

ricotta

1 tl

zout

100 g

eikenbladslamelange

2 el

sladressing balsamico

Dit heb je nodig

  • koekenpan (Ø 26 cm)

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.

2

Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.

3

Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle frittata

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig