bewaar
Snelle frittata
Snelle frittata
bewaar

Snelle frittata

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

10 min. bereiden
10 min. wachten
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

800 g

fijne Italiaanse roerbakgroente

8

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

250 g

ricotta

1 tl

zout

100 g

eikenbladslamelange

2 el

sladressing balsamico

Dit heb je nodig

  • koekenpan (Ø 26 cm)

Met deze Italiaanse groenteomelet zit je altijd goed. Zeg maar ja tegen frittata!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de roerbakgroente al omscheppend 4 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en het zout. Schenk het eimengsel op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca. 10 min. stollen.

2

Leg een groot bord op de pan, keer de frittata om op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2 min. goudbruin en knapperig op middelhoog vuur.

3

Meng ondertussen de sla met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.