Viet­na­me­se ka­ra­mel­zalm van Do­nal Ske­han

Kleurrijk en bomvol smaak!

(4) waardeer
vietnamees hoofdgerecht Kleurrijk en bomvol smaak! 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de halve limoen uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de gember en snijd in smalle reepjes (julienne). Snijd de helft van de salade-ui in dunne schuine plakjes. Snijd de andere helft in dunne reepjes en leg ze in ijswater. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Halveer de paksoi in de lengte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof.
  2. Verhit een wok op matig hoog vuur. Doe de suiker erin met de helft van het water en verwarm 5 min. Zwenk de pan af en toe rond tot je een donkere karamel hebt (maar pas op voor het hete mengsel!). Voeg de vissaus en het limoensap toe en laat koken tot de karamel is opgelost.
  3. Voeg de zalmfilets, knoflook, gember, schuine plakjes lente-ui en chilipeper toe. Schep om zodat alles met saus bedekt is. Voeg de rest van het water toe en breng aan de kook. Temper het vuur, laat 3 min. koken, voeg de paksoi toe en verwarm nog 3-4 min. tot de zalm door en door gaar is.
  4. Haal de pan van het vuur en garneer met de korianderblaadjes, reepjes lente-ui en het geroosterde sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vietnamese karamelzalm van Donal Skehan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se ka­ra­mel­zalm van Do­nal Ske­han

1
1
  • ½ limoen
  • 3 tenen knoflook

Pers de halve limoen uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2
2
  • 4 cm verse gember

Schil de gember en snijd in smalle reepjes (julienne).

3
3
  • 1 bosje salade-uitje

Snijd de helft van de salade-ui in dunne schuine plakjes. Snijd de andere helft in dunne reepjes en leg ze in ijswater.

4
4
  • 1 rode peper
  • 2 Shanghai paksoi

Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Halveer de paksoi in de lengte.

5
5
  • 2 el wit sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 15 g verse koriander

Snijd de korianderblaadjes grof.

7
7
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 50 ml water

Verhit een wok op matig hoog vuur. Doe de suiker erin met het water en verwarm 5 min.

8
8

Zwenk de pan af en toe rond tot je een donkere karamel hebt (maar pas op voor het hete mengsel!).

9
9
  • 2 el Thaise vissaus

Voeg de vissaus en het limoensap toe en laat koken tot de karamel is opgelost.

10
10
  • 4 verse zalmfilets

Voeg de zalmfilets, knoflook, gember, schuine plakjes lente-ui en chilipeper toe. Schep om zodat alles met saus bedekt is.

11
11
  • 50 ml water

Voeg het water toe en breng aan de kook.

12
12

Temper het vuur, laat 3 min. koken, voeg de paksoi toe en verwarm nog 3-4 min. tot de zalm door en door gaar is.

13
13

Haal de pan van het vuur en garneer met de korianderblaadjes, reepjes lente-ui en het geroosterde sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.