bewaar
Vietnamese karamelzalm van Donal Skehan
Vietnamese karamelzalm van Donal Skehan
bewaar

Vietnamese karamelzalm van Donal Skehan

Kleurrijk en bomvol smaak!

30 min. bereiden
redelijk pittig
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

limoen

3 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

1 bosje

salade-uitje

1

rode peper

2

Shanghai paksoi

2 el

wit sesamzaad

15 g

verse koriander

75 g

fijne kristalsuiker

100 ml

water

2 el

Thaise vissaus

4

verse zalmfilets

Dit heb je nodig

  • wok

Kleurrijk en bomvol smaak!

Aan de slag

1

Pers de halve limoen uit. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil de gember en snijd in smalle reepjes (julienne). Snijd de helft van de salade-ui in dunne schuine plakjes. Snijd de andere helft in dunne reepjes en leg ze in ijswater. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Halveer de paksoi in de lengte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof.

2

Verhit een wok op matig hoog vuur. Doe de suiker erin met de helft van het water en verwarm 5 min. Zwenk de pan af en toe rond tot je een donkere karamel hebt (maar pas op voor het hete mengsel!). Voeg de vissaus en het limoensap toe en laat koken tot de karamel is opgelost.

3

Voeg de zalmfilets, knoflook, gember, schuine plakjes lente-ui en chilipeper toe. Schep om zodat alles met saus bedekt is. Voeg de rest van het water toe en breng aan de kook. Temper het vuur, laat 3 min. koken, voeg de paksoi toe en verwarm nog 3-4 min. tot de zalm door en door gaar is.

4

Haal de pan van het vuur en garneer met de korianderblaadjes, reepjes lente-ui en het geroosterde sesamzaad.