bewaar
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
Vietnamese sla-gehaktrolletjes
bewaar

Vietnamese sla-gehaktrolletjes

40 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

1

limoen

500 g

half-om-halfgehakt

1 teentje

knoflook

2 cm

verse gember

1

rode peper

2 eetlepels

Thaise vissaus

125 g

mihoen

1 zakje

verse munt

1 zakje

verse koriander

1 zakje

peen julienne

8 bladen

sla

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • grillschaal, ingevet of hamburgerklem

Aan de slag

1

Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Gehakt mengen met limoenrasp, knoflook, gember, helft van rode peper, 1 el vissaus en zout. Van gehakt 8 rolletjes van ca. 15 cm lang vormen en platdrukken. Gehakt tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing wellen in kokend water. Deel van munt en koriander grof scheuren boven slakom. Mihoen in vergiet afspoelen met koud water. Mihoen en peen julienne in slakom overdoen. Limoensap, 1 el vissaus en rest van rode peper toevoegen en salade losjes omscheppen. Slabladeren wassen en droogdeppen.

2

Gehaktrolletjes in ingevette grillschaal of hamburgerklem op barbecue in 10 min. rondom bruin en gaar roosteren. Op elk slablad wat mihoensalade scheppen, gehakt erop leggen en bestrooien met rest van munt en koriander. Slablad rond vulling rollen, serveren met chilisaus om te dippen.