Noedelsalade met kip, koriander en pinda's
Een maaltijdsalade kun je prima met noedels maken. Deze noedelsalade is lactosevrij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g Conimex mihoen
- 2 komkommers
- 10 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 380 g scharrel kipdijfilets
- 1 limoen
- 2 el vissaus
- 4 el zoete chilisaus
- 2 el arachideolie
- 300 g rauwkost peen julienne
- 125 g knapperige dry roast pinda's
Advertentie
Bereiden
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommers doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca.1⁄2cm. Snijd de munt en koriander grof. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1 x 5 cm. Pers de limoen uit. Meng het sap met de vissaus en sweet chilisaus.
- Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de kip in 7 min. gaar Voeg de peen julienne en komkommer toe en bak nog 2 min. mee.
- Doe de mihoen bij het kip-groentemengsel en meng met de sweet chili-vissausdressing. Schep ⅔ van de munt en koriander erdoor. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pinda’s.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 61 g
waarvan suikers 14 g -
vet 31 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.040 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Noedelsalade met kip, koriander en pinda's
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met kip, koriander en pinda's
- 200 g Conimex mihoen
Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 komkommers
Snijd de komkommers doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca.1⁄2cm.
- 10 g verse munt
- 15 g verse koriander
- 380 g scharrel kipdijfilets
Snijd de munt en koriander grof. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1 x 5 cm.
- 1 limoen
- 2 el vissaus
- 4 el zoete chilisaus
Pers de limoen uit. Meng het sap met de vissaus en sweet chilisaus.
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de kip in 7 min. gaar
- 300 g rauwkost peen julienne
Voeg de peen julienne en komkommer toe en bak nog 2 min. mee.
Doe de mihoen bij het kip-groentemengsel en meng met de sweet chili-vissausdressing.
- 125 g knapperige dry roast pinda's
Schep ⅔ van de munt en koriander erdoor. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pinda’s.