Noe­del­sa­la­de met kip, ko­ri­an­der en pin­da's

Een maaltijdsalade kun je prima met noedels maken. Deze noedelsalade is lactosevrij.

(6) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een maaltijdsalade kun je prima met noedels maken. Deze noedelsalade is lactosevrij. 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de komkommers doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca.1⁄2cm. Snijd de munt en koriander grof. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1 x 5 cm. Pers de limoen uit. Meng het sap met de vissaus en sweet chilisaus.
  3. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de kip in 7 min. gaar Voeg de peen julienne en komkommer toe en bak nog 2 min. mee.
  4. Doe de mihoen bij het kip-groentemengsel en meng met de sweet chili-vissausdressing. Schep ⅔ van de munt en koriander erdoor. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pinda’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met kip, koriander en pinda's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met kip, ko­ri­an­der en pin­da's

1
1
  • 200 g Conimex mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 komkommers

Snijd de komkommers doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca.1⁄2cm.

3
3
  • 10 g verse munt
  • 15 g verse koriander
  • 380 g scharrel kipdijfilets

Snijd de munt en koriander grof. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1 x 5 cm.

4
4
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 4 el zoete chilisaus

Pers de limoen uit. Meng het sap met de vissaus en sweet chilisaus.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de kip in 7 min. gaar

6
6
  • 300 g rauwkost peen julienne

Voeg de peen julienne en komkommer toe en bak nog 2 min. mee.

7
7

Doe de mihoen bij het kip-groentemengsel en meng met de sweet chili-vissausdressing.

8
8
  • 125 g knapperige dry roast pinda's

Schep ⅔ van de munt en koriander erdoor. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.