bewaar
Noedelsalade met kip, koriander en pinda's
Noedelsalade met kip, koriander en pinda's
bewaar

Noedelsalade met kip, koriander en pinda's

Een maaltijdsalade kun je prima met noedels maken. Deze noedelsalade is lactosevrij.

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

Conimex mihoen

2

komkommers

10 g

verse munt

15 g

verse koriander

380 g

scharrel kipdijfilet

1

limoen

2 el

vissaus

4 el

zoete chilisaus

2 el

arachideolie

300 g

rauwkost peen julienne

125 g

knapperige dry roast pinda's

Een maaltijdsalade kun je prima met noedels maken. Deze noedelsalade is lactosevrij.

Aan de slag

1

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de komkommers doormidden, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in dunne plakjes van ca.1⁄2cm. Snijd de munt en koriander grof. Snijd de kipdijfilet in reepjes van 1 x 5 cm. Pers de limoen uit. Meng het sap met de vissaus en sweet chilisaus.

3

Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan op middelhoog vuur en roerbak hierin de kip in 7 min. gaar Voeg de peen julienne en komkommer toe en bak nog 2 min. mee.

4

Doe de mihoen bij het kip-groentemengsel en meng met de sweet chili-vissausdressing. Schep ⅔ van de munt en koriander erdoor. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pinda’s.