bewaar
Thaise burgers met komkommersalade
Thaise burgers met komkommersalade
bewaar

Thaise burgers met komkommersalade

Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje.

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

salade-uitjes

40 g

verse koriander

3 cm

verse gember

1

verse rode peper

1

limoen

300 g

kipgehakt naturel

1 el

vissaus

1½ el

sesamzaadjes

1 el

zonnebloemolie

3 tl

sesamolie

2

komkommers

1 kropje

babyromainesla

4 el

zoete chilisaus

Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje.

Aan de slag

1

Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de salade-ui, de helft van de koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het gehakt. Breng op smaak met de vissaus.

2

Maak ovale burgers van het gehakt en bestrooi ze aan beide kanten met de sesamzaadjes. Verhit de zonnebloemolie en ⅓ van de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

3

Schil de komkommers, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de rest van de salade-ui en de koriander.

4

Maak van een paar blaadjes sla een ‘broodje’ en leg er een burger op. Besprenkel met de chilisaus. Leg er ook een paar blaadjes sla op. Herhaal met de rest van de sla en de burgers. Serveer met de komkommersalade.