Thai­se bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje.

(2) waardeer
hoofdgerecht Deze bunless burgers zijn door de krokante slablaadjes net zo lekker zonder broodje. 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van de salade-ui, de helft van de koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het gehakt. Breng op smaak met de vissaus.
  2. Maak ovale burgers van het gehakt en bestrooi ze aan beide kanten met de sesamzaadjes. Verhit de zonnebloemolie en ⅓ van de sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.
  3. Schil de komkommers, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes. Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de rest van de salade-ui en de koriander.
  4. Maak van een paar blaadjes sla een ‘broodje’ en leg er een burger op. Besprenkel met de chilisaus. Leg er ook een paar blaadjes sla op. Herhaal met de rest van de sla en de burgers. Serveer met de komkommersalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Thaise burgers met komkommersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se bur­gers met kom­kom­mer­sa­la­de

1
1
  • 6 salade-uitjes
  • 40 g verse koriander
  • 3 cm verse gember

Snijd de salade-uitjes in heel dunne ringetjes. Snijd de koriander grof. Schil en rasp de gember.

2
2
  • 1 verse rode peper
  • 1 limoen

Snijd de peper in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 300 g kipgehakt naturel
  • 1 el vissaus

Meng de helft van de salade-ui, de helft van de koriander, de gember, rode peper en limoenrasp door het gehakt. Breng op smaak met de vissaus.

4
4
  • 1½ el sesamzaadjes

Maak ovale burgers van het gehakt en bestrooi ze aan beide kanten met de sesamzaadjes.

5
5
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie

Verhit de zonnebloemolie en sesamolie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 min. aan beide kanten goudbruin en gaar.

6
6
  • 2 komkommers

Schil de komkommers, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in dunne plakjes.

7
7
  • 2 tl sesamolie

Meng met de rest van de sesamolie, het limoensap en de rest van de salade-ui en de koriander.

8
8
  • 1 kropje babyromainesla
  • 4 el zoete chilisaus

Maak van een paar blaadjes sla een ‘broodje’ en leg er een burger op. Besprenkel met de chilisaus. Leg er ook een paar blaadjes sla op.

9
9

Herhaal met de rest van de sla en de burgers. Serveer met de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.