bewaar
Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip
bewaar

Regenboogwortelsalade met gemberdressing en kip

Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

25 min. bereiden
redelijk pittig
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

regenboog wortelmix

4 cm

verse gember

1

limoen

2 el

gembersiroop

2 tl

sesamolie

12 tl

zoete chilisaus

4 el

traditionele olijfolie

2 el

azijn

2 el

sesamzaadjes

400 g

kipfilethaasjes

250 g

noedels

10 g

verse platte peterselie

1 bosje

salade-ui

Dit heb je nodig

  • grillpan

Gember en sesam zijn karakteristieke smaken van Azië.

Aan de slag

1

Schil de wortels met de dunschiller. Snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Doe de linten in een kom. Schil de gember en rasp fijn. Pers de limoen uit. Meng 1 tl gember, 1 el limoensap, de helft van de gembersiroop, de helft van de sesamolie, 1 tl chilisaus, de (olijf)olie en azijn tot een dressing. Besprenkel hier de wortel mee. Bestrooi met de sesamzaadjes.

2

Schep de kipfilethaasjes om met de rest van de gember, het limoensap, de gembersiroop en sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook. Breek de noedels erboven en kook in 5 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken en meng de rest van de chilisaus erdoor.

4

Verhit de grillpan en gril de kip in 5 min. gaar. Keer halverwege.

5

Snijd de blaadjes van de peterselie grof. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de wortelsalade, kip, noedels en veldsla over kommen en bestrooi met de peterselie en salade-ui.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.