Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka & zoe­te chi­li­saus

De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.

(4) waardeer
aziatisch hoofdgerecht De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.
  3. Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.
  4. Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 28 2018

Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­proer­bak met snij­bo­nen, pa­pri­ka & zoe­te chi­li­saus

1
1
  • 400 g ongesneden snijbonen

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik.

2
2
  • 250 g eiermie

Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 4 el (arachide)olie
  • 300 g kipgehakt naturel

Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 2 rode paprika's
  • 2 salade-ui

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.

5
5

Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.

6
6
  • 250 ml zoete chilisaus

Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.