bewaar
Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus
Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus
bewaar

Kiproerbak met snijbonen, paprika & zoete chilisaus

De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

ongesneden snijbonen

250 g

eiermie

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

4 el

(arachide)olie

300 g

kipgehakt naturel

2

rode paprika's

2

salade-ui

250 ml

zoete chilisaus

De langwerpige snijboon wok je vanavond met paprika, ui, geraspte gember en mie.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en halveer de bonen in de breedte. Snijd de helften in de lengte in repen van een ½ cm dik. Kook de noedels 5 min. in een ruime pan water. Voeg na 1 min. de snijbonen toe en kook mee. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Snijd de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Verhit de olie in een wok en bak het gehakt met peper en eventueel zout op hoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de salade-uien in ringen.

3

Bak de knoflook, gember en paprika 3 min. al omscheppend op hoog vuur met het gehakt mee. Schep de noedels en snijbonen erdoor en warm 1 min. mee.

4

Meng de chilisaus erdoor, verdeel over diepe borden en bestrooi met de salade-ui.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.