Ve­ga ya­ki­to­ri met mie & Ja­pan­se wok­groen­te

Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.

(3) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 sateprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels in 5 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
  3. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 29 2018

Vega yakitori met mie & Japanse wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga ya­ki­to­ri met mie & Ja­pan­se wok­groen­te

1
1
  • 250 g eiermie

Kook de noedels in 5 min. beetgaar.

2
2
  • 6 stengels salade-ui
  • 320 Valess vega wokstukjes
  • 50 ml yakitorisaus

Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus.

3
3
  • 50 ml yakitorisaus

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 el (arachide)olie
  • 400 g Japanse wokgroente

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur.

5
5
  • 100 ml soja-gember-sesamdressing

Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.