bewaar
Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente
Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente
bewaar

Vega 'yakitori' met mie & Japanse wokgroente

Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiermie

6 stengels

salade-ui

320

Valess vega wokstukjes

100 ml

yakitorisaus

2 tenen

knoflook

4 cm

verse gember

2 el

(arachide)olie

400 g

Japanse wokgroente

100 ml

soja-gember-sesamdressing

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • grillpan

Vanavond gril je geen kip, maar vegastukjes en salade-ui yakitori-style.

Aan de slag

1

Kook de noedels in 5 min. beetgaar.

2

Snijd ondertussen de salade-uien in stukken van 3 cm. Rijg de salade-ui en wokstukjes om en om aan de satéprikkers. Bestrijk de spiesen met de yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes in 5-6 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer ze elke 30 sec. en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.

3

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in de wok en bak de wokgroente, gember en knoflook 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente en soja-gember-sesamdressing. Verwarm nog 2 min. mee en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 diepe borden en verdeel de spiesjes erover.

tip

achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.