Een­pan­snoe­dels met ve­ga kip en wok­groen­te

Groente, kip en eiermie in één pan: comfort food to the max.

(17) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Groente, kip en eiermie in één pan: comfort food to the max. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes als kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee.
  2. Halveer de eiermie met je handen en voeg toe aan de stukjes als kip. Voeg de wokgroente, kokosmelk, heet water en het bouillontablet toe en laat zonder deksel 5 min. koken. Schep regelmatig om.
  3. Pers ondertussen de limoen uit. Zet het vuur onder de wok of hapjespan uit en breng het gerecht op smaak met het limoensap en de sojasaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Eenpansnoedels met vega kip en wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­pan­snoe­dels met ve­ga kip en wok­groen­te

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember

Pers de knoflook. Schil en snijd de gember fijn.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 175 g stukjes als kip

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de stukjes als kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 min. mee.

3
3
  • 250 g eiermie

Halveer de eiermie met je handen en voeg toe aan de stukjes als kip.

4
4
  • 600 g Thaise wokgroente
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml heet water
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de wokgroente, kokosmelk, heet water en het bouillontablet toe en laat zonder deksel 5 min. koken. Schep regelmatig om.

5
5
  • 1 limoen
  • 3 el sojasaus less salt

Pers ondertussen de limoen uit. Zet het vuur onder de wok of hapjespan uit en breng het gerecht op smaak met het limoensap en de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.