bewaar
Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip
Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip
bewaar

Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip

Pittig gekruide kip in een salade met sojabonen en paksoi.

15 min. bereiden
licht pittig
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

135 g

udon-noedels

210 g

kipdijfilet

1 tl

shichimi togarashi

1 el

(arachide)olie

400 g

Japanse wokgroente

1 el

mirin

1 el

sesamolie

Pittig gekruide kip in een salade met sojabonen en paksoi.

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.

2

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. mee. Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie. Verdeel de noedelsalade over de kommen.