Lauw­war­me noe­del­sa­la­de met Ja­pan­se kip

Pittig gekruide kip in een salade met sojabonen en paksoi.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Pittig gekruide kip in een salade met sojabonen en paksoi. 2 personen
3 11

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. mee. Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie. Verdeel de noedelsalade over de kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 3 2017, Allerhande Box week 19 2017

Lauwwarme noedelsalade met Japanse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me noe­del­sa­la­de met Ja­pan­se kip

1
1
  • 135 g udon-noedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.

2
2
  • 210 g kipdijfilet
  • 1 tl shichimi togarashi

Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.

3
3
  • 1 el (arachide)olie
  • 400 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 min. mee.

4
4
  • 1 el mirin
  • 1 el sesamolie

Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie. Verdeel de noedelsalade over de kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.