Azi­a­ti­sche kip met pit­ti­ge noe­del­sa­la­de

Een salade die je door de noedels als complete maaltijd kunt eten. Kip, groente: alles zit erin!

(10) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Een salade die je door de noedels als complete maaltijd kunt eten. Kip, groente: alles zit erin! 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet af. Laat goed uitlekken. Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok en roerbak de kip in 5 min. gaar en bruin. Houd op een bord warm onder aluminiumfolie.
  2. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min. Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Meng ⅔ van de dressing door de noedels. Meng de rest van de dressing door de peen julienne. Verdeel de kip, noedels, wokgroente en wortel apart over de kommen.

serveertip:

Lekker met partjes limoen en geroosterde pinda’s.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische kip met pittige noedelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche kip met pit­ti­ge noe­del­sa­la­de

1
1
  • 270 g udon noedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet af. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g Thaise kipfiletblokjes

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip in 5 min. gaar en bruin. Houd op een bord warm onder aluminiumfolie.

3
3
  • 1 el zonnebloemolie
  • 600 g Thaise wokgroente

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de wokgroente 5 min.

4
4
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sushiazijn

Maak een dressing van de sesamolie, sojasaus en sushiazijn. Meng ⅔ van de dressing door de noedels.

5
5
  • 150 g peen julienne
  • 50 ml koelverse wortel-sesamdressing

Meng de rest van de dressing door de peen julienne. Verdeel de kip, noedels, wokgroente en wortel apart over de kommen.

serveertip:

Lekker met partjes limoen en geroosterde pinda’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.