Te­riy­a­ki­fi­let­lap­jes met kom­kom­mer-ra­dijs­sa­la­de

Ga vanavond voor Japans!

(9) waardeer
japans hoofdgerecht Ga vanavond voor Japans! 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, bestrijk ze met de teriyakisaus en snijd in reepjes.
  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rijst toe en warm 2 min. mee.
  4. Was ondertussen de radijs en snijd in plakjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in boogjes. Meng de dressing met de radijs en komkommer en bestrooi met het sesamzaad.
  5. Verdeel de roerbak over diepe borden en leg de varkensreepjes erop. Serveer de komkommer-radijssalade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 16 2017

Teriyakifiletlapjes met komkommer-radijssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki­fi­let­lap­jes met kom­kom­mer-ra­dijs­sa­la­de

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst

Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook op laag vuur in 8 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 520 g varkensfiletlapjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de varkensfiletlapjes in 8 min. gaar. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

4
4
  • 3 el teriyakisaus

Neem uit de pan, bestrijk ze met de teriyakisaus en snijd in reepjes.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Japanse wokgroente

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de wokgroente 7 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de rijst toe en warm 2 min. mee.

6
6
  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer

Was ondertussen de radijs en snijd in plakjes. Was de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.

7
7
  • 50 g soja-gember-sesamdressing
  • 1½ tl sesammix

Snijd de komkommer in boogjes. Meng de dressing met de radijs en komkommer en bestrooi met het sesamzaad.

8
8

Verdeel de roerbak over diepe borden en leg de varkensreepjes erop. Serveer de komkommer-radijssalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.