bewaar
Kip teriyaki met groenten
Kip teriyaki met groenten
bewaar

Kip teriyaki met groenten

Aziatisch gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.

20 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

meergranenrijst

200 g

aspergebroccoli

250 g

winterpeen

1

rode ui

1 bosje

radijs

4 el

wokolie

300 g

kipfilet

160 g

Japanse teriyakisaus

Aziatisch gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de aspergebroccoli in stukjes van 3 cm. en de winterpeen in halve plakjes. Snijd vervolgens de ui in halve dunne ringen en de radijs in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de peen en aspergebroccoli 3 min. Voeg de ui en radijs toe en roerbak in nog 3 min. knapperig gaar. Voeg peper en eventueel zout toe en schep op een schaal. Houd warm onder een deksel.

3

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie in de wok. Roerbak de kipreepjes in 3 min. goudbruin. Voeg de teriyakisaus toe en verwarm al omscheppend 2 min.

4

Verdeel de rijst en groenten over 4 borden. Schep de kip erover.

tip

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.