bewaar
Kip teriyaki
Kip teriyaki
bewaar

Kip teriyaki

Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.

25 min. bereiden
161waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

175 ml

woksaus teriyaki-honing

300 g

witte rijst

2

courgettes

4 el

zonnebloemolie

1

rode ui

1

knoflook

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg iets meer dan de helft van de woksaus toe. Laat 15 min. marineren. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.

2

Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.

3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min. Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.

tip

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.