bewaar
Teriyaki-wokschotel
Teriyaki-wokschotel
bewaar

Teriyaki-wokschotel

Heb je haast? Dan is Aziatisch vaak de uitkomst. Dit gerecht is zó geroerbakt, en smaakt verrukkelijk.

25 min. bereiden
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

hamlap

100 ml

verse woksaus teriyaki-honing

300 g

witte rijst

2 el

traditionele olijfolie

125 g

champignons

3 stuks

bosui

400 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Dit heb je nodig

  • wok

Heb je haast? Dan is Aziatisch vaak de uitkomst. Dit gerecht is zó geroerbakt, en smaakt verrukkelijk.

Aan de slag

1

Snijd de hamlappen in reepjes. Schep de reepjes om met de woksaus en marineer ze 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de reepjes uitlekken, vang de marinade op.

2

Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het vlees bruin. Halveer de champignons. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Schep de roerbakmix, de champignons en het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 6 min.

3

Schep de marinade erdoor en warm het gerecht op hoog vuur nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het groen van de bosui erover. Serveer de witte rijst erbij.