
Teriyaki-wokschotel
Heb je haast? Dan is Aziatisch vaak de uitkomst. Dit gerecht is zó geroerbakt, en smaakt verrukkelijk.
Ingrediënten
4 personen
400 g
hamlap
100 ml
verse woksaus teriyaki-honing
300 g
witte rijst
2 el
traditionele olijfolie
125 g
champignons
3 stuks
bosui
400 g
Chinese wokgroente taugé-rode paprika
Dit heb je nodig
wok
Aan de slag
Snijd de hamlappen in reepjes. Schep de reepjes om met de woksaus en marineer ze 10 min. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de reepjes uitlekken, vang de marinade op.
Verhit in een wok de olie en roerbak hierin op hoog vuur het vlees bruin. Halveer de champignons. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Schep de roerbakmix, de champignons en het wit van de bosuitjes erbij en roerbak 6 min.
Schep de marinade erdoor en warm het gerecht op hoog vuur nog even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi het groen van de bosui erover. Serveer de witte rijst erbij.