Kip te­riy­a­ki met ge­roer­bak­te Chi­ne­se kool

(170) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 170

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en schep om met 3 el teriyakisaus (voor 4 personen) en laat ze 10 min. staan. Snijd het groen van de bosui in smalle ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de stukjes kip gaar in ca. 5 min. Schep op het laatst de stukjes bosui en de rest van de teriyakisaus erbij en breng deze aan de kook. Snijd de ui in dunne smalle ringen en de Chinese kool in smalle repen.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de uiringen glazig. Schep de kool erbij en roerbak ca. 3 min. tot de kool geslonken is en beetgaar. Serveer de kip teriyaki met de Chinese kool en de risottorijst, strooi de ringetjes bosui erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 40-41

Kip teriyaki met geroerbakte Chinese kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip te­riy­a­ki met ge­roer­bak­te Chi­ne­se kool

1
1
  • 300 g risottorijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet
  • 100 ml woksaus teriyaki

Snijd de kipfilet in stukjes en schep om met 3 el teriyakisaus (voor 4 personen) en laat ze 10 min. staan.

3
3
  • 3 bosuien

Snijd het groen van de bosui in smalle ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de stukjes kip gaar in ca. 5 min.

5
5

Schep op het laatst de stukjes bosui en de rest van de teriyakisaus erbij en breng deze aan de kook.

6
6
  • 1 ui
  • 650 g Chinese kool

Snijd de ui in dunne smalle ringen en de Chinese kool in smalle repen.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de uiringen glazig. Schep de kool erbij en roerbak ca. 3 min. tot de kool geslonken is en beetgaar.

8
8

Serveer de kip teriyaki met de Chinese kool en de risottorijst, strooi de ringetjes bosui erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.