bewaar
Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak
Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak
bewaar

Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak

Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond.

25 min. bereiden
redelijk pittig
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

150 ml

verse woksaus teriyaki-honing

275 g

notenrijst

2 el

traditionele olijfolie

800 g

Japanse wokgroente

1

limoen

Dit heb je nodig

  • metalen spiesen

  • grillpan

Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond.

Aan de slag

1

Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de spiesen. Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de helft van de woksaus. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 15 min. marineren in de koelkast.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aan wijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en snijd de vrucht in 8 partjes.

3

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min. Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden. Serveer met de partjes limoen.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.