Te­riy­a­ki-ho­ning­kip­spies­jes met groen­teroer­bak

Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond.

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Van deze lichtzoete kipspiesjes loopt het water je in de mond. 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 12 metalen spiesen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de spiesen. Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de helft van de woksaus. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 15 min. marineren in de koelkast.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aan wijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Rasp de groene schil van de helft van de limoen en snijd de vrucht in 8 partjes.
  3. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en wok nog 1 min. Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden. Serveer met de partjes limoen.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 06 - Op hete kolen, Allerhande Box week 6 2017, Allerhande Box

Teriyaki-honingkipspiesjes met groenteroerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Te­riy­a­ki-ho­ning­kip­spies­jes met groen­teroer­bak

1
1
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in blokjes van 2x2 cm en rijg deze aan de spiesen.

2
2
  • 75 ml verse woksaus teriyaki-honing

Leg de kipspiesjes in een lage schaal en besprenkel met de woksaus. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 15 min. marineren in de koelkast.

3
3
  • 275 g notenrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aan wijzingen op de verpakking.

4
4

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kipspiesjes in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Japanse wokgroente
  • 75 ml verse woksaus teriyaki-honing

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de helft van de limoen en snijd de vrucht in 8 partjes.

7
7

Voeg het limoenrasp toe aan de rijst en verdeel over de borden. Schep de wokgroente ernaast en verdeel de kipspiesjes over de borden.

8
8

Serveer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.