Wok­groen­ten met run­der­reep­jes

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een grote wok en roerbak de wokgroenten op hoog vuur in 4-5 min. beetgaar.
  2. Neem de groenten uit de wok, verhit de rest van de olie en roerbak het vlees op hoog vuur 1 min., voeg de woksaus toe en verwarm 2 min mee. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.
  3. Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en het vlees met de saus op de rijst. Garneer met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wokgroenten met runderreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wok­groen­ten met run­der­reep­jes

1
1
  • 250 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 el olie
  • 800 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in een grote wok en roerbak de wokgroenten op hoog vuur in 4-5 min. beetgaar.

3
3
  • 1 el olie
  • 300 g runderreepjes
  • 150 g verse woksaus teriyaki-honing

Neem de groenten uit de wok, verhit de olie en roerbak het vlees op hoog vuur 1 min., voeg de woksaus toe en verwarm 2 min mee.

4
4
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

5
5
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten en het vlees met de saus op de rijst. Garneer met de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.