bewaar
Kip teriyaki & sesamboontjes
Kip teriyaki & sesamboontjes
bewaar

Kip teriyaki & sesamboontjes

20 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

300 g

rijst

2 el

sesamzaad

750 g

sperziebonen

2 el

zonnebloemolie

500 g

kipfilet

½ flesje

wok essentials teriyaki

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie, magnetronschaal

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.

3

Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.

4

Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.

tip

algemeenEen dagje geen vlees? Vervang de kipfilet dan door tofu-roerbakreepjes (biologisch).