
Ingrediënten
4 personen
300 g
witte rijst
400 g
kipfilet
3 el
sesamzaad
1
spitskool
3 el
zonnebloemolie
2 el
Japanse sojasaus
100 g
seroendeng
Aan de slag
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.
3
Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.
4
Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.