bewaar
Kip met spitskool
Kip met spitskool
bewaar

Kip met spitskool

25 min. bereiden
334waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

400 g

kipfilet

3 el

sesamzaad

1

spitskool

3 el

zonnebloemolie

2 el

Japanse sojasaus

100 g

seroendeng

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.

3

Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.

4

Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.