bewaar
Kip met spitskool
Kip met spitskool
bewaar

Kip met spitskool

25 min. bereiden
339waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

400 g

kipfilet

3 el

sesamzaad

1

spitskool

3 el

zonnebloemolie

2 el

Japanse sojasaus

100 g

seroendeng

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.

3

Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.

4

Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met spitskool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig