bewaar
Komkommerroerbak met sesam & omelet
Komkommerroerbak met sesam & omelet
bewaar

Komkommerroerbak met sesam & omelet

Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker!

15 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

4

middelgrote eieren

3 el

rijstolie

1

komkommer

600 g

1 minuut witte rijst

400 g

Japanse wokgroente

36 g

Saitaku misosoep

2 el

Japanse sojasaus

Deze Japanse roerbak heeft alles: supersnel, vegetarisch, voordelig, slank én superlekker!

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in ca. 2 min. goudbruin.

2

Klop de eieren los en breng eventueel op smaak met zout. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van de eieren in 6 min. een omelet. Keer als het ei is gestold. Neem uit de pan en snijd in reepjes.

3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommerhelften in plakjes. Bereid de 1-minuutrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de Japanse wokmix 2 min. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de misosoep en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de groenten erop. Verdeel de omeletreepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.