bewaar
Omelet met zoetzure saus
Omelet met zoetzure saus
bewaar

Omelet met zoetzure saus

Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht.

15 min. bereiden
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6

middelgrote eieren

2 el

Japanse sojasaus

6 el

zonnebloemolie

4 cm

verse gember

600 g

Chinese roerbakmix

6 el

woksaus sweet & sour

125 g

gekookte en gepelde garnalen

600 g

1 minuut basmatirijst

Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht.

Aan de slag

1

Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het eimengsel in de pan. Bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege. Bak er zo nog 3. Houd warm op een bord onder een deksel.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

4

Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door. Serveer met de rijst en eventueel extra woksaus.

tip

combinatietipLekker met limoen en verse koriander.