Wokmie met zoetzure omelet

hoofdgerecht
4 personen
3
38
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak egg noodles (250 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 6 eieren (losgeklopt)
- 2 tl sesamzaad
- 1 zak oosterse wokgroente (400 g)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 flesje woksaus sweet en sour (240 ml)
- 1 bosui ((zakje 3 stuks), in schuine ringetjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en voeg het ei toe. Bestrooi met het sesamzaad en peper en zout. Bak het ei in 8 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Keer de omelet halverwege.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de wokgroente en paprika in 5 min. beetgaar. Voeg de helft van de woksaus toe. Giet de noodles af en bak 1 min. met de groenten mee.
- Laat de omelet op een bord glijden en snijd in 12 stukken. Schenk de rest van de woksaus in de koekenpan en verwarm 1 min. Schenk over de omelet en bestrooi met de bosui. Schep de noodles op 4 borden. Serveer met de zoetzure omelet.
Tip:
Voeg voor een pittige omelet 1 tl sambal oelek aan het losgeklopte ei toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 68 g
- vet 20 g