bewaar
Schnitzels op Japanse wijze
Schnitzels op Japanse wijze
bewaar

Schnitzels op Japanse wijze

25 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

250 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

3 el

zonnebloemolie

300 g

gepaneerde varkensschnitzel

2

middelgrote uien

500 g

spitskool

1

rode paprika

150 ml

woksaus teriyaki

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook en los het bouillontablet op.

2

Verhit 2/3 van de olie in een koekenpan en bak de varkensschnitzels in ca. 4 min. per kant goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien goudbruin. Voeg de spitskool en de paprika toe en laat de kool al omscheppend slinken. Voeg de bouillon en de helft van de woksaus toe en breng aan de kook. Laat de kool ca. 5 min. garen.

3

Snijd elke schnitzel in 4 stukken, verdeel deze over de borden en schep over elke portie 2 el woksaus. Serveer met de rijst en de gesmoorde kool.