Ribeye op Argentijnse wijze
Ribeye op Argentijnse wijze
bewaar
bewaar

Ribeye op Argentijnse wijze

30 min. bereiden
1 uur wachten
53waarderingen

Aan de slag

1

Voor de chimichurri: Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem in stukjes. Snijd ook 1 bosuitje in stukjes. Meng de peper en de bosui met de knoflook en de helft van de peterselie. Voeg hieraan de helft van de zonnebloemolie, de helft van de rodewijnazijn en alle oregano toe en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1 uur staan zodat de smaken goed intrekken.

2

Voor de salsa criolla: Snijd het tweede bosuitje over de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de halve paprika en snijd hem daarna in kleine blokjes. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de bosui, de paprika en de tomaat met de rest van de zonnebloemolie, de rodewijnazijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur staan.

3

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm een grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Gril de steaks afhankelijk van de dikte 3 minuten (rood) of 4 minuten (medium). Laat het vlees vóór het serveren even rusten, zodat het nog sappiger wordt. Zet de chimichurri en de salsa criolla in bakjes op tafel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ribeye op Argentijnse wijze

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig