Ribeye op Argentijnse wijze

argentijns
hoofdgerecht
4 personen
3
52
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 2 bosuitjes (zakje a 3 stuks)
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden)
- 100 ml zonnebloemolie
- 40 ml rode-wijnazijn
- 2 theelepels gedroogde oregano
- ½ rode paprika
- 1 tomaat
- 2 x 2 ribeye (steaks (schaal a 2 stuks))
- olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer
- grillpan of barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Voor de chimichurri: Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem in stukjes. Snijd ook 1 bosuitje in stukjes. Meng de peper en de bosui met de knoflook en de helft van de peterselie. Voeg hieraan de helft van de zonnebloemolie, de helft van de rodewijnazijn en alle oregano toe en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1 uur staan zodat de smaken goed intrekken.
- Voor de salsa criolla: Snijd het tweede bosuitje over de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de halve paprika en snijd hem daarna in kleine blokjes. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de bosui, de paprika en de tomaat met de rest van de zonnebloemolie, de rodewijnazijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur staan.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm een grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Gril de steaks afhankelijk van de dikte 3 minuten (rood) of 4 minuten (medium). Laat het vlees vóór het serveren even rusten, zodat het nog sappiger wordt. Zet de chimichurri en de salsa criolla in bakjes op tafel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g