Ve­ga te­riy­a­ki-kip met spi­na­zie & rijst

Wedden dat niemand de kip mist?

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Wedden dat niemand de kip mist? 4 personen
3 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in 4 parten. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de rode ui 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak de stukjes als van kip in 5 min. goudbruin.
  2. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.Voeg de woksaus toe en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout Serveer de rijst met de teriyakistukjes als van kip en leg de gebakken ui erop.
video

Ve­ga te­riy­a­ki­kip met spi­na­zie & rijst

leuk-snel - 00:22 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Vega teriyaki-kip met spinazie & rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga te­riy­a­ki-kip met spi­na­zie & rijst

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 rode uien
  • 2 el milde olijfolie

Snijd ondertussen de uien in 4 parten. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rode ui 8 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 320 g stukjes als van kip

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en roerbak de stukjes als van kip in 5 min. goudbruin.

4
4
  • 600 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

5
5
  • 150 ml verse woksaus teriyaki

Voeg de woksaus toe en verwarm 1 min. mee op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout

6
6

Serveer de rijst met de teriyakistukjes als van kip en leg de gebakken ui erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.